Brownies Κολοκύθας με διπλή δόση σοκολάτας

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αφράτα. Προσθέστε την κολοκύθα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά. Προσθέστε την σκόνη κακάο και ανακατέψτε καλά. Προσθέτετε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι...

Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me

Για τα Παντζαροκεφτεδάκια  Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ. Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια...

Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

Βράζουμε τα μακαρόνια σε βαθμό al dente. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, βάζουμε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, τα τρία αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά για...

Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το νερό και την ξηρή μαγιά και για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε στο μίγμα τον πουρέκαι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αλεύρι (και τα δυο είδη) και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά...

Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν

Προετοιμασία Ζύμης Ανοίγουμε την ζύμη προσεκτικά με έναν πλάστη. Την τοποθέτουμε σε ένα ειδικό σκεύος για τάρτες, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς. H ζύμη μας, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκεύος, καθώς θα χρειαστεί να κρέμεται η έξτρα ζύμη έξω από τα χείλη...

Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στα τελευταία δύο προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί. Σε...

Παντζάρια γεμιστά με ρύζι

Στα παντζάρια στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή" κάντε μια τρύπα στην μέση με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Εφόσον βράσετε το ρύζι, προετοιμάστε το σαν να ήταν σαλάτα. Προσθέστε τις ελιές, το βραστό αβγό κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγο μηλόξυδο και χυμό λεμονιού και τέλος τα κομμάτια της ντομάτας. Τέλος, γεμίστε τα παντζάρια με...

Πουρές Καρότου

Πολτοποιούμε τα Καρότα στον Ατμό. Μεταφέρετε τον πολτό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το βόυτυρο. Καρυκεύετε και τσεκάρετετο αλάτι (για αλμυρά) ή τη ζάχαρη (για γλυκά). Είναι το τέλειο συνοδευτικό για μπριζόλες και ψάρι. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ Καρότο ελληνικό Υλικά 1 φλ. σπορέλαιο 1 φλ. καρότο στον Ατμό, ξυσμένο ...

Σούπα Βελουτέ Κολοκύθας & Γλυκοπατάτας

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο Ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα,το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο...