Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me
Για τα Παντζαροκεφτεδάκια
- Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
- Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον πουρέ παντζαριού.
- Ανακατεύουμε καλά στο μπολ τα υλικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη βρώμη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την ρίγανη και αλάτι-πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
- Επειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα παντζαροκεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε ζεστά μαζί με της σως γιαουρτιού/ταχινιού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
Παντζάρι στον Ατμό
Υλικά- 500γρ. παντζάρι στον ατμό (1 συσκευασία Χαλβατζή)
- 200γρ. ρεβύθια βρασμένα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κουτ.της σούπας μπαλσαμικό ξύδι
- 6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
- 20 κουτ.τηχ σούπας βρώμη
- 1 αυγό
- 2 χούφτες ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 100γρ.γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ.της σούπας ταχίνι
- 1 κουτ.της σούπας ξύδι μπαλσαμικό
- 1 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα