Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν

risoto---kolok
Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto
Οκτώβριος 2, 2017
psomakia-kolokithas
Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι
Οκτώβριος 20, 2017

Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν

pita-kolokithas-me-pecan-preview

Προετοιμασία Ζύμης

  1. Ανοίγουμε την ζύμη προσεκτικά με έναν πλάστη. Την τοποθέτουμε σε ένα ειδικό σκεύος για τάρτες, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς. H ζύμη μας, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκεύος, καθώς θα χρειαστεί να κρέμεται η έξτρα ζύμη έξω από τα χείλη του σκεύους. Ο λόγος είναι ότι όταν ψηθεί, η ζύμη θα αρχίσει να συρικνώνεται. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας ή ένα πιρούνι την έξτρα ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει στο σκεύος.
  2. Αφού έχουμε απλώσει και τοποθετήσει σωστά την ζύμη μας, τρυπάμε τόσο την βάση όσο και τα πλαινά με ένα πιρούνι, πολλές φορές. Την λαδώνουμε ελαφριά.
  3. Την καλύπτουμε εσωτερικά με λαδόκολλα και την γεμίζουμε είτε με τα ειδικά βαρίδια είτε με φασόλια. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα με τα φασόλια ή τα βαρίδια. Την ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου, έτσι ώστε να ροδίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμασία Γέμισης 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά, το κορφλάουρ και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  2. Φτιάχνουμε την επικάλυψη με τα πέκαν: Ανακατεύουμε τα σιρόπι καραμέλας, την καστανή ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο (χλιαρό), τη βανιλίνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα πεκάν και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Συναρμολόγιση συνταγής 

  1. Απλώνουμε το μείγμα της κολοκύθας ομοιόμορφα μέσα στην ψημένη κρούστα και ρίχνουμε από πάνω προσεκτικά με το κουτάλι το μείγμα πέκαν. Κουνάμε λίγο τη φόρμα να ισιώσει το μείγμα και ψήνουμε την πίτα μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί κρούστα και να φουσκώσει, γύρω στα 35 λεπτά –το κέντρο θα είναι λίγο νερουλό αλλά όταν κρυώσει να πήξει.
  2. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.

70' λεπτά


χρόνος παρασκευής

μέτριας


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 3, 2020
1200

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

Εκτέλεση Για το στήσιμο του ταψιού Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά. Βάζουμε από πάνω τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *