Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στα τελευταία δύο προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε
- Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
- Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
- Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto.
- Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 400 γρ. ρύζι
- 300 γρ. κολοκύθα Ελληνική στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή", περασμένη στο μούλτι για να γίνει πουρές
- 180 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 80 γρ. για το δέσιμο)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
- 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
- 50 γρ. amaretti μπισκότο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι amaretto di Saronno
- 100 γ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι & Πιπέρι