Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στα τελευταία δύο προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε
  2. Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
  4. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto.
  7. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.
Η συνταγή αποτελεί αναδημοσίευση από το site : www.newsbeast.gr ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά  
  • 400 γρ. ρύζι
  • 300 γρ. κολοκύθα Ελληνική στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή", περασμένη στο μούλτι για να γίνει πουρές
  • 180 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 80 γρ. για το δέσιμο)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. amaretti μπισκότο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι amaretto di Saronno
  • 100 γ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι &  Πιπέρι
tip-iconTIP Για πιο πλούσία γεύση, πριν το σερβίρετε προσθέστε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.