Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto

emista-pantzaria-copy
Παντζάρια γεμιστά με ρύζι
Σεπτέμβριος 5, 2017
pita-kolokithas-me-pecan-preview
Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν
Οκτώβριος 13, 2017

Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto

risoto---kolok
  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στα τελευταία δύο προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε
  2. Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά.
  4. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto.
  7. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.

Η συνταγή αποτελεί αναδημοσίευση από το site : www.newsbeast.gr

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

μέτριας


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 3, 2020
1200

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

Εκτέλεση Για το στήσιμο του ταψιού Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά. Βάζουμε από πάνω τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *