Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

psomakia-kolokithas
Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι
Οκτώβριος 20, 2017
bloh
Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me
Δεκέμβριος 1, 2017

Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!

Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε βαθμό al dente.
  2. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  4. Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, τα τρία αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού αναμιχθούν καλά τα υλικά, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε ξανά.
  5. Προσθέτετε το ανθότυρο στο μείγμα. Ανακατεύετε.
  6. Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτετε το μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
  7. Σε βαθύ ταψάκι 30 εκ. , βάζετε μια κουταλιά λάδι και αλείφετε όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τα τρία φύλλα στον πάτο του. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζετε μια κουταλιά λάδι, την οποία αλείφετε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια.
  8. Τοποθετούμε ομοιόμορφα, τα μακαρόνια. Διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων και τις αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα άλλα τρία φύλλα από επάνω, αλείφοντας παράλληλα στο ενδιάμεσο από μια κουταλιά λάδι.
  9. Ολοκληρώνουμε την συναρμολόγηση, διπλώνοντας τις άκρες των εξωτερικών φύλλων μέσα στο ταψί. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο λάδι και με τα δάχτυλα αλείφουμε και λίγο νεράκι από πάνω για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.
  10. Με ένα φαρδύ μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια πριν ψήσουμε την πίτα.
  11. Βάζουμε την πίτα μας στον φούρνο, στους 200ο C.
  12. Ανάλογα με τον φούρνο, η πίτα χρειάζεται 40 με 50 λεπτά για να ροδίσει.

 

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής από την Greekista

 

 

1' ώρα


χρόνος παρασκευής

'εύκολη


βαθμός δυσκολίας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 3, 2020
1200

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

Εκτέλεση Για το στήσιμο του ταψιού Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά. Βάζουμε από πάνω τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *