Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε βαθμό al dente.
- Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, τα τρία αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού αναμιχθούν καλά τα υλικά, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε ξανά.
- Προσθέτετε το ανθότυρο στο μείγμα. Ανακατεύετε.
- Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτετε το μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
- Σε βαθύ ταψάκι 30 εκ. , βάζετε μια κουταλιά λάδι και αλείφετε όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τα τρία φύλλα στον πάτο του. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζετε μια κουταλιά λάδι, την οποία αλείφετε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια.
- Τοποθετούμε ομοιόμορφα, τα μακαρόνια. Διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων και τις αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα άλλα τρία φύλλα από επάνω, αλείφοντας παράλληλα στο ενδιάμεσο από μια κουταλιά λάδι.
- Ολοκληρώνουμε την συναρμολόγηση, διπλώνοντας τις άκρες των εξωτερικών φύλλων μέσα στο ταψί. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο λάδι και με τα δάχτυλα αλείφουμε και λίγο νεράκι από πάνω για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.
- Με ένα φαρδύ μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια πριν ψήσουμε την πίτα.
- Βάζουμε την πίτα μας στον φούρνο, στους 200ο C.
- Ανάλογα με τον φούρνο, η πίτα χρειάζεται 40 με 50 λεπτά για να ροδίσει.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια Νο6 6 φύλλα ζύμης χωριάτικα 1 συσκευασία Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» 500 γρ. τριμμένο Ανθότυρο 3 αυγά 1 φλ. γάλα ½ φλ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. αλάτι Πιπέρι Ρίγανη TIP Συνδιάστε την με μια δροσερή πράσινη σαλάτα