Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι

pita-kolokithas-me-pecan-preview
Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν
Οκτώβριος 13, 2017
Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!
Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista
Νοέμβριος 21, 2017

Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι

psomakia-kolokithas
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το νερό και την ξηρή μαγιά και για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  2. Προσθέστε στο μίγμα τον πουρέκαι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αλεύρι (και τα δυο είδη) και το αλάτι.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αφού σχηματιστεί η ζύμη, δοελέψτε την σε ένα μεγάλο τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία στην υφή και ελαστική. Για να μην σας κολλήσει στο τραπέζι ή στα χέρια σας, προσθέτετε όποτε χρειάζεται λίγο αλεύρι.Σε αυτό το στάδιο, προσθέτε και τους σπόρους κολοκύθας
  4. Λαδώστε ένα μεγάλο μπόλ και τοποθετήστε την ζύμη. Καλύψτε την με πλαστική μεβράνη και αφήστε την σε δροσερό μέρος για περίπου για περίπου 1 ½ ώρα  ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Αφού φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη σε 24 ισομεγέθεις μπαλίτσες. Τοποθετήστε τες σε απόσταση τη μία από την άλλη, πάνω σε χαρτί ψησίματος και καλύψτε τες με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τες σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και ετοιμάστε τα ψωμάκια για ψήσιμο.
  6. Ψήστε τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και για περίπου 12 λεπτά.
  7. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

3-4' ώρες


χρόνος παρασκευής

'εύκολη


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 3, 2020
1200

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

Εκτέλεση Για το στήσιμο του ταψιού Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά. Βάζουμε από πάνω τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *