Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το νερό και την ξηρή μαγιά και για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  2. Προσθέστε στο μίγμα τον πουρέκαι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αλεύρι (και τα δυο είδη) και το αλάτι.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αφού σχηματιστεί η ζύμη, δοελέψτε την σε ένα μεγάλο τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία στην υφή και ελαστική. Για να μην σας κολλήσει στο τραπέζι ή στα χέρια σας, προσθέτετε όποτε χρειάζεται λίγο αλεύρι.Σε αυτό το στάδιο, προσθέτε και τους σπόρους κολοκύθας
  4. Λαδώστε ένα μεγάλο μπόλ και τοποθετήστε την ζύμη. Καλύψτε την με πλαστική μεβράνη και αφήστε την σε δροσερό μέρος για περίπου για περίπου 1 ½ ώρα  ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Αφού φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη σε 24 ισομεγέθεις μπαλίτσες. Τοποθετήστε τες σε απόσταση τη μία από την άλλη, πάνω σε χαρτί ψησίματος και καλύψτε τες με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τες σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και ετοιμάστε τα ψωμάκια για ψήσιμο.
  6. Ψήστε τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και για περίπου 12 λεπτά.
  7. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά ½ κούπας ζεστό νερό ¼ κούπας μέλι 300 ml πουρέ κολοκύθας Ελληνικής στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή" 2 κ.σ. ελαιόλαδο 4 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 1 κγ. αλάτι 1 ½ κούπα ανάλατους και ελαφρώς ψημένους σπόρους κολοκύθας tip-iconTIP Δίνει ιδιαίτερη γεύση σε πιάτα με τυριά