Σούπα Βελουτέ Κολοκύθας & Γλυκοπατάτας

1
Σάλτσα Παντζάρι (Dip)
Απρίλιος 26, 2017
33633
Πουρές Καρότου
Απρίλιος 27, 2017

Σούπα Βελουτέ Κολοκύθας & Γλυκοπατάτας

1
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο
  2. Ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα,το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
  4. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  6. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα στον ατμό κομμένη κομματάκια.
  7. Τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια φέτα ψημένο ψωμί.

70' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *