Σούπα Βελουτέ Κολοκύθας & Γλυκοπατάτας
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα,το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
- Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
- Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα στον ατμό κομμένη κομματάκια.
- Τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια φέτα ψημένο ψωμί.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 2 συσκευασίες Κολοκύθα στον ατμό
- 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
- 3 καρότα σε κομματάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- Γιαούρτι στραγγιστό ή Ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)