Σάλτσα ζυμαρικών με παντζάρια

ΟΔΗΓΙΕΣ Βάζουμε τα καρότα και τα παντζάρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείο μίγμα. Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και παντζάρια να σοταριστούν λίγο, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα καρυκεύματα, τέλος το...

Φρουτοσαλάτα με σαντιγύ

  Σε ένα σουρωτήρι, στραγγίζουμε καλά τα φρούτα και φυλάμε το σιρόπι για κάποιο παγωτό που μπορεί να φτιάξουμε. Σε ένα μεταλλικό (καλύτερα) μπόλ, τοποθετημένο μέσα σ’ενα λεκανάκι με κρύο νερό και παγάκια, σαν “παγωμένο” μπαιν-μαρί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, και ετοιμάζουμε την σαντιγύ. Απλώνουμε μια...

Enchiladas Με Λαχανικά από το foodblog Cookandfeed

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και μετά κλείνουμε το μάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το...

Λουκουμαδάκια Μπακαλιάρου και Σκορδαλιά

Αρχικά πρέπει να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει 2 μέρες πριν μαγειρέψουμε το ψάρι. Παίρνουμε τον παστό μπακαλιάρο και τον ξεπλένουμε καλά στη βρύση. Μετά τον βάζουμε σε μια λεκάνη και τον σκεπάζουμε με παγωμένο νερό και φέτες λεμονιού. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Έπειτα...

Αφράτα Pancake Παντζαριού

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μαζί. Τηγανίζουμε τα pancake σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί το παντζάρι που βρίσκεται στο μείγμα και για να γίνει αφράτο το pancake. Μπορούμε να το σερβίρουμε με γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς και κανέλα. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ Παντζάρι στον...

Mιλφέιγ παντζαροσαλάτας με Ροκφόρ και Καρύδι από το Pandora’s Kitchen

Για την παντζαροσαλάτα Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να σταθεί. Για τα φύλλα του μιλφέιγ απλώνουμε λίγο βούτυρο πάνω στις τορτίγιες και από τις δυο πλευρές και τις βάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θυμάρι και ψήνουμε στους 160...

Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15') με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς Σβήνουμε με την oyster sauce Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε...

Χούμους Παντζαριού από το Eat Me

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο multi για 1' μέχρι να έχετε λείο μίγμα. Σερβίρετε με χοντροσπασμένα καρύδια.   Εμείς προτείνουμε να το σερβίρετε δροσερό σε πιατέλα τυριών με ζεστό ψωμί και κριτσίνια! ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ Παντζάρι στον Ατμό Υλικά 100γρ. παντζάρια στον Ατμό 50γρ. ρεβύθια βρασμένα 1/2 σκελίδα σκόρδο 1 κουτ.της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 2...

Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 8 λεπτά στο mixer με το γάντζο του ψωμιού. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα όπου έχουμε διαλύσει την μαγιά, την πάπρικα και το αλεύρι (σε 3 δόσεις) και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη γίνει λεία, την αφήνουμε...