Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

xoumous-pantzariou
Χούμους Παντζαριού από το Eat Me
Δεκέμβριος 18, 2017
milfeig-pantzarosalats-central
Mιλφέιγ παντζαροσαλάτας με Ροκφόρ και Καρύδι από το Pandora’s Kitchen
Ιανουάριος 29, 2018

Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

pita-voskou

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
  • Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15′) με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
  • Σβήνουμε με την oyster sauce
  • Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η oyster sauce
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Στο multi χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
  • Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20×30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
  • Ψήνουμε για 15-20′ στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
  • Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ, με τον πουρέ κολοκύθας!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *