Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
  • Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15') με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
  • Σβήνουμε με την oyster sauce
  • Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η oyster sauce
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Στο multi χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
  • Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20x30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
  • Ψήνουμε για 15-20' στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
  • Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ, με τον πουρέ κολοκύθας!
  ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 800γρ. Κολοκύθα Χαλβατζή(2 συσκευασίες)
  • 600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 καρότο κομμένο σε καρεδάκια
  • 150γρ. Αρακάς
  • 300ml.ξινόγαλο
  • 4 κουτ.της σουπας βούτυρο
  • 4 κουτ.της σουπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.της σουπας oyster sauce
  • λιγα φετάκια τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200γρ.τριμμενη γραβιέρα Κρήτης
  • αλάτι,πιπέρι
tip-iconTIP Όσοι δεν τρώτε κρέας μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά μανιταριών!