Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
- Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15') με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
- Σβήνουμε με την oyster sauce
- Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η oyster sauce
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Στο multi χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
- Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20x30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
- Ψήνουμε για 15-20' στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
- Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ, με τον πουρέ κολοκύθας!
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 800γρ. Κολοκύθα Χαλβατζή(2 συσκευασίες)
- 600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
- 1 καρότο κομμένο σε καρεδάκια
- 150γρ. Αρακάς
- 300ml.ξινόγαλο
- 4 κουτ.της σουπας βούτυρο
- 4 κουτ.της σουπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.της σουπας oyster sauce
- λιγα φετάκια τζίντζερ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200γρ.τριμμενη γραβιέρα Κρήτης
- αλάτι,πιπέρι