Λουκουμαδάκια Μπακαλιάρου και Σκορδαλιά

Αρχικά πρέπει να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει 2 μέρες πριν μαγειρέψουμε το ψάρι. Παίρνουμε τον παστό μπακαλιάρο και τον ξεπλένουμε καλά στη βρύση. Μετά τον βάζουμε σε μια λεκάνη και τον σκεπάζουμε με παγωμένο νερό και φέτες λεμονιού. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Έπειτα τον βγάζουμε, του αλλάζουμε νερό και τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες χωρίς λεμόνια αυτή τη φορά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 μέρες. Αφού έχει ξαλμυριστεί το ψάρι το μαδάμε στο μπολ που έχουμε φτιάξει το κουρκούτι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Για την σκορδαλιά Kόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βράζουμε για 4 λεπτά. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί. Αφού μαλακώσει το σκόρδο το ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ μαζί με το στραγγισμένο ψωμί, το χυμό, το αλατοπίπερο, τη σκόνη πουρέ, την πάπρικα και το ξύδι. Το λάδι το ρίχνουμε σταδιακά καθώς χτυπάμε την σκορδαλιά στο μπλέντερ. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου σερβίρονται ιδανικά με παντζάρι στον ατμό, πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά. Στάδια Παρασκεύης ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον Ατμό

Υλικά
  • 1 Κιλό Μπακαλιάρο παστό
  • 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 330ml μπύρα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. ζάχαρη Σκορδαλιά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 250γρ μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 50γρ πουρέ σε σκόνη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή παπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
tip-iconTIP Αρχικά πρέπει να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει 2 μέρες πριν μαγειρέψουμε το ψάρι.