Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

brownies
Brownies Κολοκύθας με διπλή δόση σοκολάτας
Δεκέμβριος 8, 2017
xoumous-pantzariou
Χούμους Παντζαριού από το Eat Me
Δεκέμβριος 18, 2017

Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

piroski-kolokithas

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 8 λεπτά στο mixer με το γάντζο του ψωμιού.
  • Έπειτα ρίχνουμε το γάλα όπου έχουμε διαλύσει την μαγιά, την πάπρικα και το αλεύρι (σε 3 δόσεις) και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Όταν η ζύμη γίνει λεία, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν διπλασιάσει τον όγκο της, την βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για 12 ώρες. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο την χωρίζουμε σε 22 ίσα μέρη και ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης.
  • Τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Μπορείτε να δώσετε στα πιροσκί διάφορα σχήματα και να τα κλείσετε όπως θέλετε εσείς (μπαλίτσες, μισοφέγγαρα, πουγκάκια).
  • Αφού βάλετε στο κέντρο της φύλλου ζύμης, μια κουταλιά γέμισης, το κλείνετε σε μπαλάκι διπλώνοντας την ζύμη από κάτω.
  • Όταν ετοιμάσετε όλα τα μπαλάκια, βάζετε στο κέντρο ένα κόκκο πιπεριού και με ένα σπάγκο τυλίγω το μπαλάκι δημιουργώντας τις εγκοπές της κολοκύθας.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού (προαιρετικά) και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
  • Αφού διπλασιάσουν τον όγκο τους, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε τον σπάγκο που τα είχαμε τυλίξει. Τα πιροσκί με κίτρινη κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου είναι έτοιμα να κλέψουν τις εντυπώσεις!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *