Την κοινωνική της ευαισθησία επέδειξε για μία ακόμη φορά η Μακεδονική Χαλβατζής ΑΒΕΕ

Προετοιμασία- διάθεση δωρεάν φαγητού σε 120 αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Δήμου Σκύδρας Τη φροντίδα της για τη τοπική κοινωνία  επέδειξε για μία ακόμη φορά η εταιρία Μακεδονική Χαλβατζής ΑΕΒΕ. Την Πέμπτη 26/4 μετά από πρόσκληση του κ. Λεωνίδα Χαλβατζή , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των σπουδαστών και καθηγητών της σχολής Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμαγείρων Chef ...

25 Σνακ με λιγότερες από 50 θερμίδες!

Yπάρχουν 25 απολαυστικές επιλογές τσιμπολογήματος για να μη χαλάσεις τη δίαιτα σου και για να μη νιώσεις ενοχές ακόμα και εάν τα καταναλώσεις εις διπλούν.   1 μπολάκι ζελές χωρίς ζάχαρη περιέχει μόνο 9 θερμίδες. 1 λεπτή φέτα καπνιστή γαλοπούλα 0-2% λιπαρών περιέχει μόνο 10 θερμίδες. 1 μέτριο ωμό καρότο περιέχει μόνο 12 θερμίδες 4...

Το έθιμο του μπακαλιάρου

Μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από...

4 σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση παντζαριού!

Τα αγαπάμε για τη γλυκιά και γήινη γεύση τους, ωστόσο τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά για την υγεία μας. Διαβάστε τους (τουλάχιστον) 4 καλούς λόγους που έχετε για να τα τρώτε συχνά. Βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση Τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρώδη, τα οποία μετατρέπει το σώμα σε...

Τι είναι βιολογική καλλιέργεια και βιολογικά προϊόντα.

Πρόσφατα η εταιρεία μας έβγαλε στην αγορά το βιολογικό παντζάρι. Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι βιολογική καλλιέργεια και βιολογικό προϊόν. H Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές. Οι...

Τα οφέλη του παντζαριού για τα μαλλιά και το δέρμα!

Σύμφωνα με την μυθολογία η θεά Αφροδίτη συνήθιζε να τρώει παντζάρι για να διατηρεί το δέρμα της υγείες και λαμπερό. Καταναλώνοντας αυτό το θαυματουργό λαχανικό εφοδίαζε τον οργανισμό της με θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την αναδόμηση του δέρματος. Το παντζάρι εκτός από τα οφέλη του στο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό...

Φαγητά νηστίσιμα & μη!

Η Σαρακοστή ξεκίνησε και πολλοί σχεδιάζουν να νηστέψουν μέχρι το Πάσχα. Αλλά τι επιτρέπεται να καταναλώσει κανείς κατά τη διάρκεια της νηστείας και τι όχι; Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το...

Τι να φάμε την Καθαρά Δευτέρα;

Η συγκεκριμένη Δευτέρα ονομάζεται Καθαρή γιατί είναι το σημείο έναρξης της Σαρακοστής, δηλαδή μιας 40ήμερης νηστείας για τους Χριστιανούς, οπότε «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά. Από την Καθαρά Δευτέρα και για σαράντα ημέρες το τραπέζι των Ελλήνων αλλάζει! Ο Έλληνας, ως γνωστός καλοφαγάς, ακόμη και σε περίοδο νηστείας θέλει το τραπέζι του...