fakes-blog
Φαγητά νηστίσιμα & μη!
Φεβρουάριος 26, 2018
bio
Τι είναι βιολογική καλλιέργεια και βιολογικά προϊόντα.
Μάρτιος 19, 2018

Τα οφέλη του παντζαριού για τα μαλλιά και το δέρμα!

MALIA--BEAUTY

Σύμφωνα με την μυθολογία η θεά Αφροδίτη συνήθιζε να τρώει παντζάρι για να διατηρεί το δέρμα της υγείες και λαμπερό. Καταναλώνοντας αυτό το θαυματουργό λαχανικό εφοδίαζε τον οργανισμό της με θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την αναδόμηση του δέρματος. Το παντζάρι εκτός από τα οφέλη του στο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Ας δούμε αναλυτικά τις ιδιότητές του.

• Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά. Επίσης, λειτουργούν ως αντι-γηραντική ουσία και προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το λυκοπένιο που βρίσκεται στο χυμό παντζάρι διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

• Χρησιμοποιώντας το χυμό παντζάρι ως μάσκα μπορούμε να δώσουμε στην επιδερμίδα μας μια ρόδινη απόχρωση. Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότου με 1 κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι ταμποναριστά. Αφήσουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνουμε.

• Για να κάνουμε το δέρμα μας λαμπερό και λείο, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό παντζαριού σε μάσκα αργίλου. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθούν κηλίδες και σκοτεινά σημεία, αρκεί η μάσκα να εφαρμόζεται τακτικά για ένα μήνα.

• Ο χυμός του παντζαριού περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνη Β και C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

• Ο χυμός τους ακόμη βοηθά στην εξάλειψη της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής και την ξηρότητα. Οι ενζυματικές του ιδιότητες καταστρέφουν τα νεκρά κύτταρα και τις ξηρές συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής. Ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και ανακουφίζουν από την ξηρότητα και τη φαγούρα που συνοδεύει την πιτυρίδα και το λιπαρό δέρμα της κεφαλής. Αναμιγνύοντας το χυμό των παντζαριών με ξίδι παίρνουμε μια λοσιόν που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής από την πιτυρίδα αλλά και από την ψωρίαση.

• Τέλος, ο χυμός των παντζαριών μπορεί να αναμιχθεί με χένα ως φυσική χρωστική ουσία για να δώσουμε καστανοκόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά μας, ενώ θα τα κρατήσει υγιή και όμορφα. Εάν θέλετε να αποφύγετε την χένα μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό χυμό παντζαριού αραιωμένο με νερό. Έτσι με τελείως φυσικό τρόπο θα δώσετε μια κοκκινωπή απόχρωση στα μαλλιά σας

Πηγή κειμένου : www.neasdiatrofis.gr

Πηγή Φωτογραφίας: www.sepalika.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *