smoothie-blog
Smoothie για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!
Φεβρουάριος 13, 2018
fakes-blog
Φαγητά νηστίσιμα & μη!
Φεβρουάριος 26, 2018

Τι να φάμε την Καθαρά Δευτέρα;

variety of greek appetizers

variety of greek appetizers

Η συγκεκριμένη Δευτέρα ονομάζεται Καθαρή γιατί είναι το σημείο έναρξης της Σαρακοστής, δηλαδή μιας 40ήμερης νηστείας για τους Χριστιανούς, οπότε «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά.

Από την Καθαρά Δευτέρα και για σαράντα ημέρες το τραπέζι των Ελλήνων αλλάζει! Ο Έλληνας, ως γνωστός καλοφαγάς, ακόμη και σε περίοδο νηστείας θέλει το τραπέζι του πλούσιο και χορταστικό. Ας δούμε, λοιπόν, με τι μπορούμε να γεμίσουμε το τραπέζι μας την Καθαρά Δευτέρα αλλά και σε όλη την διάρκεια της Σαρακοστής.
Μια εξέχουσα θέση στο τραπέζι έχουν η λαγάνα & οι μεζέδες όπως τα ντολμαδάκια, τα όσπρια, και το τουρσί . Οι πίκλες, το πιπεράκι & το αγγουράκι είναι άριστος μεζές του ούζου. Επίσης, δεν μπορούν να λείψουν και οι σαλάτες όπως η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα & η παντζαροσαλάτα.

Για να τελειώσει γλυκά το τραπέζι έχει το επιδόρπιο, που δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό χαλβά σε όλες του τις εκδοχές.

Τα κούλουμα, όπως ονομάζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της Καθαράς Δευτέρας και το πέταγμα του αετού, είναι μια καλή ευκαιρία μάζωξης της οικογένειας και των φίλων γύρω από το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

╬μ╬▒╧Β╬▒╬║╬┐╧Δ╧Ε╬╖╠Β 2018 new 2

 

Πηγή Εικόνας Άρθρου : www.womensonly.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *