H food blogger Greekista μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή με κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
Δημιούργησε μια γευστικότατη πίτα, σε λιγότερο από 15 λεπτά, χρησιμοποιώντας την κολοκύθα στον Ατμο «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
Δείτε την αναλυτική συνταγή και το food video εδώ http://www.halvatzis.gr/kolokithomakaronopita/
Ευχαριστούμε την Greekista για την υπέροχη συνταγή της!

Στιγμιότυπα συνταγής
-
-
Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, τα τρία αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού αναμιχθούν καλά τα υλικά, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε το ανθότυρο στο μείγμα. Ανακατεύετε.
-
-
Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτετε το μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
-
-
Σε βαθύ ταψάκι 30 εκ. , βάζετε μια κουταλιά λάδι και αλείφετε όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τα τρία φύλλα στον πάτο του. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζετε μια κουταλιά λάδι, την οποία αλείφετε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια.
-
-
Τοποθετούμε ομοιόμορφα, τα μακαρόνια. Διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων και τις αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα άλλα τρία φύλλα από επάνω, αλείφοντας παράλληλα στο ενδιάμεσο από μια κουταλιά λάδι.
-
-
Ολοκληρώνουμε την συναρμολόγηση, διπλώνοντας τις άκρες των εξωτερικών φύλλων μέσα στο ταψί. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο λάδι και με τα δάχτυλα αλείφουμε και λίγο νεράκι από πάνω για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.
-
-
Η υπέροχη κολοκυθομακαρονόπιτα είναι έτοιμη! Τόσο γρήγορα μόνο με την κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
-
-
Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!