Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

psomakia-kolokithas
Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι
Οκτώβριος 20, 2017
bloh
Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me
Δεκέμβριος 1, 2017

Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!

Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε βαθμό al dente.
  2. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  4. Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, τα τρία αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού αναμιχθούν καλά τα υλικά, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε ξανά.
  5. Προσθέτετε το ανθότυρο στο μείγμα. Ανακατεύετε.
  6. Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτετε το μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
  7. Σε βαθύ ταψάκι 30 εκ. , βάζετε μια κουταλιά λάδι και αλείφετε όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τα τρία φύλλα στον πάτο του. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζετε μια κουταλιά λάδι, την οποία αλείφετε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια.
  8. Τοποθετούμε ομοιόμορφα, τα μακαρόνια. Διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων και τις αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα άλλα τρία φύλλα από επάνω, αλείφοντας παράλληλα στο ενδιάμεσο από μια κουταλιά λάδι.
  9. Ολοκληρώνουμε την συναρμολόγηση, διπλώνοντας τις άκρες των εξωτερικών φύλλων μέσα στο ταψί. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο λάδι και με τα δάχτυλα αλείφουμε και λίγο νεράκι από πάνω για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.
  10. Με ένα φαρδύ μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια πριν ψήσουμε την πίτα.
  11. Βάζουμε την πίτα μας στον φούρνο, στους 200ο C.
  12. Ανάλογα με τον φούρνο, η πίτα χρειάζεται 40 με 50 λεπτά για να ροδίσει.

 

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής από την Greekista

 

 

1' ώρα


χρόνος παρασκευής

'εύκολη


βαθμός δυσκολίας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Απρίλιος 14, 2020
1200x675

Κολοκύθα με κινόα

Εκτέλεση Σε μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή, αφού τη κόψουμε σε μικρά κομμάτια,   με το μπούκοβο, το σκόρδοκαι τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κινόα δηλαδη βραζοντας την για 15 λεπτά . Αναμειγνύουμε σε […]
Φεβρουάριος 13, 2020
1200

Κολοκυθόπιτα με φέτα

Εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο. […]
Φεβρουάριος 7, 2020
kolokithokeftedes-site-2

Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά

Εκτέλεση Για τους κολοκυθοκεφτέδες, τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο,το μαϊντανό, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *