Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια
Εκτέλεση
Για το στήσιμο του ταψιού
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά.
- Βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα κολοκύθας και στη συνέχεια καλύπτουμε με φύλλα λαζάνια.
- Συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα μανιτάρια από πάνω και βάζοντας ακόμα μια στρώση λαζάνια.
- Τέλος, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα κολοκύθας.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
- Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε.
- Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το σβήνουμε με το κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τα υγρά τους.
- Ανοιγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το πράσο σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το σκόρδο και προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα και το ζωμό και χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η κρέμα σαν σφιχτή μπεσαμέλ.
Κολοκύθα Ελληνική
Υλικά- 15 φύλλα λαζάνια
- 500 γρ. μανιτάρια
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι κρασί
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μια συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- ½ κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- 20 ml ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι