web
Τραγανοί Πατζαροκεφτέδες από την Ελένη Ψυχούλη
Νοέμβριος 8, 2017
blog
Η Food Blogger Greekista δημιουργεί με την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
Νοέμβριος 21, 2017

Τούρτα Λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

web

Υλικά Συνταγής

  • 5 μέτριες πατατες βρασμένες
  • 4 παντζάρια στον Ατμό
  • 4 καρότα στον Ατμό
  • 2 καλαμπόκια στον Ατμό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 γεμάτες κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλια ξύδι απο κρασί
  • 1 κουταλάκι λεμόνι
  • λίγη κρέμα βαλσαμικό για το τελείωμα
  • 1 κουταλιά άνιθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.

Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.

Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πηρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι, λιγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μίά μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.

Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.

Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικό.

Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε. Ταιριάζει τελεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι.

 

Βίντεο Συναρμολόγησης 

 

BARBARIGOU

 

Από την Αργυγώ Μπαρμπαρήγου για τα Λαχανικά στον Ατμό και τον Αγρόκηπος Χαλβατζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *