Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.
Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πηρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι, λιγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μίά μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικό.
Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε. Ταιριάζει τελεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι.
Βίντεο Συναρμολόγησης
Από την Αργυγώ Μπαρμπαρήγου για τα Λαχανικά στον Ατμό και τον Αγρόκηπος Χαλβατζή
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του halvatzis.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.ΑΠΟΔΟΧΗΑΠΟΡΡΙΨΗ