Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι
- Βάζουμε τα Παντζάρια στον Ατμό, στο Multi και τα κάνουμε πολτό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
- Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε φαρδιές λωρίδες
- Κατόπιν κόβουμε στην μέση κάθε μια λωρίδα και την διπλώνουμε τη λωρίδα
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα ζυμαρικά.
- Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια και τα αφήνουμενα στεγνώσουν 1 ώρα περίπου.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
- Σουρώνουμε καλά τα ζυμαρικά και βάζουμε μια κουταλιά λάδι για να τα τσιγαρίσουμε.
Παντζάρι στον Ατμό
Υλικά- 2 συσκευασίες Παντζάρια στον Ατμό
- 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 1-2 αυγά
- 1 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
- 1 κ.γλ. αλάτι