Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι

65652
Καλαμπόκι με βούτυρο και παρμεζάνα
Απρίλιος 19, 2017
rtea
Γλυκές Μπάλες Κολοκύθας με Χουρμάδες
Απρίλιος 25, 2017

Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι

sdfg
  1. Βάζουμε τα Παντζάρια στον Ατμό, στο Multi και τα κάνουμε πολτό.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  4. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε φαρδιές λωρίδες
  5. Κατόπιν κόβουμε στην μέση κάθε μια λωρίδα και την διπλώνουμε τη λωρίδα
  6. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα ζυμαρικά.
  7. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια και τα αφήνουμενα στεγνώσουν 1 ώρα περίπου.
  8. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
  9. Σουρώνουμε καλά τα ζυμαρικά και βάζουμε μια κουταλιά λάδι για να τα τσιγαρίσουμε.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

70' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *