Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
Για το κρέας
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας.
- Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά στη μαρινάδα
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες
- Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και ψήνουμε σε ένα τηγάνι (ιδανικά τηγάνι-γκριλιέρα) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C τοποθετούμε τα σουβλάκια για 15 με 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πίτες, μαζί με το τζατζίκι
- Τρίβουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη το παντζάρι, όπως θα κάνατε και με το αγγούρι, ενώ στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τρίβετε το σκόρδο.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε το γιαούρτι, προσθέτετε το παντζάρι με το σκόρδο κι ανακατεύετε.
- Αλατίζετε το τζατζίκι μόνο όσο χρειάζεται, δοκιμάζοντας την γεύση του και το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά Για τη μαρινάδα- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 ml Ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κγ μέλι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3κγ ξίδι
- 1 Γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Σκόρδο ¼
- Παντζάρι