Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα να αναδειχθεί η μυρωδιά. Ρίχνουμε τα καρότα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια-χαμηλή, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καρότο ελληνικό

Υλικά
  • 500 γρ. Καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
  • 1 L ζωμό ή νερό
  • Αλάτι & πιπέρι