Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα να αναδειχθεί η μυρωδιά. Ρίχνουμε τα καρότα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια-χαμηλή, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Καρότο ελληνικό
Υλικά- 500 γρ. Καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
- 1 L ζωμό ή νερό
- Αλάτι & πιπέρι