Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, έως ότου βγάλουν τα αρώματά τους.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 8-10 καρύδια
- ½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 φλ. ζωμό κρέατος
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κομμάτια + 1 καρότο, τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι λευκό, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
- 1 κιλό κολοκύθα μαγειρεμένη στον ατμό, σε κομμάτια
- 1 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. φλοίδες παρμεζάνας