Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, έως ότου βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας,  μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 8-10 καρύδια
  • ½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 φλ. ζωμό κρέατος
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κομμάτια + 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι λευκό, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
  • 1 κιλό κολοκύθα μαγειρεμένη στον ατμό, σε κομμάτια
  • 1 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. φλοίδες παρμεζάνας