Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού
Δεκέμβριος 14, 2018Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
Ιανουάριος 14, 2019
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, έως ότου βγάλουν τα αρώματά τους.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
για αρχάριους
βαθμός δυσκολίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]