Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

souvlakia-me-tzatziki-pantzari-1200x675
Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού
Δεκέμβριος 14, 2018
2
Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
Ιανουάριος 14, 2019

Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

2029-Soypa-kolokythas-me-agriomanitara-kai-kavoyrdismenoys-ksiroys-karpoys-1200x675

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, έως ότου βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας,  μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *