Σαλάτα ζυμαρικών με παντζάρι και φέτα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, καλά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο του dressing, τα ξίδια , τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Όταν έρθουν όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε τα ζυμαρικά το μπολ με το dressing, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα παντζάρια στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή".
- Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και σερβίρουμε.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- Δύο συσκευασίες παντζάρια στον αμτό
- 500γρ μακαρόνι τριβελάκι ολικής άλεσης
- αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
- λίγο ελαιόλαδο
- 300γρ φέτα Για το dressing
- 90ml (6 κ.σ.) ελαιόλαδο
- 60ml (4 κ.σ.) ξίδι μπαλσάμικο
- 60ml (4 κ.σ.) μηλόξυδο
- 30ml (2 κ.σ.) μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο (με κόκκους)
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι