Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύετε.