Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά, να γυαλίσουν. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας, αν χρειάζεται, 1 – 2 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε την κολοκύθα και άλλη 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, τον τραχανά, το μείγμα αυγών-γάλακτος, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Η κολοκύθα που έχουμε σοτάρει δίνει μια μελωμένη υγρασία στην πίτα.