Κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο

Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Συγκεντρώνουμε το καλαμπόκι. Το στραγγίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια του. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Στο ποτήρι μας η λύση πασπαρτού είναι τα ροζέ κρασιά. Ασύρτικο και Σαντορίνη, για πάστα με θαλασσινά. Μυρωδικά, μπέικον και ελιές ζητούν ένα Αγιωργίτικο, Cabernet και Ξινόμαυρο. Τέλος, με φρέσκα τυριά, Μαντινεία, Sauvignon και Chardonnay. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καλαμπόκι ελληνικό

Υλικά
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 200 γρ. τόνος καλά στραγγισμένος
  • 200 γρ. καλαμπόκια
  • 1/2 φινόκιο
  • 1/2 κρεμμύδι λευκό ξερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 πιπεριά καυτερή κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
tip-iconTIP Να άρα αλφα όροφο. Έξι ας πακέτο επεξεργασία.