Ριζότο με παντζάρια και γιαούρτι

Κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο
Δεκέμβριος 3, 2016

Ριζότο με παντζάρια και γιαούρτι

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα  παντζάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε αμέσως, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα υλικά για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αν δούμε ότι το υγρό μειώνεται, μπορούμε να προσθέσουμε 1 – 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό επιπλέον. Θα πρέπει να έχουμε περίπου 1½ λίτρο ζωμού για το ριζότο.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 4 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με μια κουτάλα της σούπας προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό παντζαριών που σιγοβράζει, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί ο ζωμός που ρίχνουμε, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ώστε το ριζότο να βράζει απαλά, για περίπου 20 – 25 λεπτά (συνολικά, από τη στιγμή που θα προσθέσουμε ζωμό). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το τυρί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

30' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

vegetarian


κατάλληλο για

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *