MAR_0955
Ροδάκινο,ένας φυσικός θησαυρός διατροφής
Ιούνιος 15, 2017
frouta-avgoustou
Λαχανικά και Φρούτα για τον Αύγουστο
Αύγουστος 2, 2017

10 καλοί λόγοι για να φάμε ψητό καλαμπόκι!

XALVATZI_FB_corn_JULY-02

 

 

Ένα ψητό καλαμπόκι φέρνει αυτομάτως στο νου εικόνες από βραδινές βόλτες σε παραλίες τα καλοκαίρια. Το καλαμπόκι πέρα από νόστιμο είναι και υγιεινό, αρκεί να είναι βιολογικό και όχι γενετικά μεταλλαγμένο.
Τα οφελη του για τον οργανισμό είναι πολλαπλά δείτε τις 10 σημαντικότερες ιδιότητες του καλαμποκιού που κάνουν καλό.
1. Κάνει καλό στα μάτια. Το καλαμπόκι περιέχει βήτα-καροτίνη που μαζί με την βιταμίνη Α, αποτελούν απαραίτητο συνδυασμό για τη διατήρηση της καλής όρασης και του υγιούς δέρματος. Τέλος, οι πυρήνες του καλαμποκιού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για την σωστή και υγιή ανάπτυξη.
2. Προλαμβάνει τις αιμορροΐδες και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα.Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ βοηθούν και στο να διώξετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας με πιο γοργούς ρυθμούς.
3. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β, θειαμίνης και νιασίνης, δυο συστατικών απαραίτητων για την διατήρηση της υγείας των νεύρων και της γνωστικής λειτουργίας.
4. Είναι πηγή παντοθενικού οξέος το οποίο είναι απαραίτητο και περιέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπίδια για το σωστό μεταβολισμό του οργανισμού μας.

 

kalapmoki-main
5. Παρέχει απαραίτητα για τον οργανισμό μας ανόργανα άλατα, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό. Επίσης περιέχει ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο.

6. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι πηγή οξέων όπως το φερουλικό οξύ, ο οποίος είναι επίσης ένας ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας.
7. Έχει αντιαθηρωματική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης, εμποδίζοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
8. Αποτρέπει την αναιμία, καθώς η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι δρουν στην πρόληψη της αναιμίας, η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ωφέλιμα συστατικά του συναντάμε και το σίδηρο, ο οποίος στα 100 γραμμάρια καλαμποκιού ανέρχεται στο 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, δρώντας κατά της σιδηροπενικής αναιμίας.
9. Μειώνει την LDL χοληστερόλη του πλάσματος, μειώνοντας την απορρόφηση της κακής χοληστερόλης από τον οργανισμό.
10. Το καλαμπόκι είναι μια πλούσια πηγή καλών θερμίδων. Στα 100 γραμμάρια καλαμποκιού, οι θερμίδες φτάνουν τις 365, οπότε αν θέλετε να προσέχετε την γραμμή σας, καλό είναι να ξέρετε πως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του. Βέβαια από μόνο του το καλαμπόκι έχει τις λεγόμενες καλές θερμίδες.

 

Αναδημοσίευση από : sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *