Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

Εκτέλεση
TIP
Όσοι δεν τρώτε κρέας μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά μανιταριών!
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
 - Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15') με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
 - Σβήνουμε με την oyster sauce
 - Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
 - Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η oyster sauce
 - Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
 - Στο multi χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
 - Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20x30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
 - Ψήνουμε για 15-20' στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
 - Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ, με τον πουρέ κολοκύθας!
 
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 800γρ. Κολοκύθα Χαλβατζή(2 συσκευασίες)
 - 600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 καρότο κομμένο σε καρεδάκια
 - 150γρ. Αρακάς
 - 300ml.ξινόγαλο
 - 4 κουτ.της σουπας βούτυρο
 - 4 κουτ.της σουπας ελαιόλαδο
 - 1 κουτ.της σουπας oyster sauce
 - λιγα φετάκια τζίντζερ
 - 1 κρεμμύδι ξερό
 - 200γρ.τριμμενη γραβιέρα Κρήτης
 - αλάτι,πιπέρι
 

	




