27d7e1bf8a2ff1beebfefb48a93c0980
Μάιος! Τα Φρούτα και τα λαχανικά της εποχής
Απρίλιος 27, 2017
478809909
Φρούτα και Λαχανικά Ιουνίου
Ιούνιος 1, 2017

Κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά!

bigstock-Chef-Cooking-3008613dfgsdg

Τα λαχανικά, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της διατροφής μας, έχουν τη δική τους τεχνική στον τρόπο μαγειρεύονται ώστε να μην αλλοιώνονται οι βιταμίνες, η γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Τις περισσότερες φορές κόβονται λανθασμένα, μαγειρεύονται σε λάθος θερμοκρασία, δεν σερβίρονται σωστά. Αν αποφύγετε τα λάθη, θα μπορείτε να απολαύσετε την γεύση τους και να ωφεληθείτε από τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν.

Ο βραβευμένος σεφ Αndy Bennett αποκαλύπτει τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε και δίνει συμβουλές για το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

1) Κόβεις ανισομερώς τα λαχανικά: Ο σεφ συμβουλεύει να κόβουμε τα διαφορετικά είδη λαχανικών που μπορεί να περιέχει μια συνταγή ομοιόμορφα έτσι ώστε να μαγειρεύονται και ομοιόμορφα.

2) Bράζεις υπερβολικά τα λαχανικά: Σύμφωνα με τον σεφ, τα λαχανικά συγκρατούν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν όταν μαγειρεύονται στον ατμό και όχι όταν βράζονται. Το βράσιμο μπορεί να καταστρέψει τα θρεπτικά στοιχεία τους.

3) Τα καρυκεύματα είναι καλό να μην προστίθενται πολύ αργά: Το αλάτι και το πιπέρι, σύμφωνα με τον σεφ, δεν θα πρέπει να μπαίνουν μετά, αλλά από την αρχή του μαγειρέματος.

4) Yπερβολικό λάδι: Σύμφωνα με τον σεφ, μια μικρή ποσότητα λαδιού είναι επαρκής. Τα λαχανικά περιέχουν νερό στο μεγαλύτερο μέρος τους και καθώς μαγειρεύονται το αποβάλλουν. Πολύ λάδι και πολύ νερό δεν επιτρέπει στα λαχανικά να μαγειρευτούν σωστά.

5) Πετάτε σημαντικό μέρος του λαχανικού: Σύμφωνα με τον σεφ θα πρέπει να μαγειρεύουμε όλο το λαχανικό και να μην «πετσοκόβουμε» τα λαχανικά ώστε να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Αναδημοσίευση : bovary.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]
Οκτώβριος 16, 2020
1200x480

Ποιά λαχανικά αποτελούν «θησαυρό» για την τόνωση του ανοσοποιητικού

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το τραπέζι. Ένα υγιές έντερο είναι το κλειδί της καταπολέμησης κατά των πραγμάτων που θέλουν να βλάψουν το ανοσοποιτικό μας σύστημα. Οι ενήλικες πρέπει να τρώνε καθημερινά 5 μερίδες φρέσκων φρούτων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *