Τραγανοί Πατζαροκεφτέδες από την Ελένη Ψυχούλη

Τραγανοί και κατακόκκινοι πατζαροκεφτέδες   Υλικά 2 φλ. τριμμένο παντζάρι (στον τρίφτη του κρεμμυδιού) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο) 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 90 γρ. τριμμένη φρυγανιά 75 γρ. αλεύρι φαρίνα αλάτι-πιπέρι (προαιρετικά 100 γρ. φέτα τριμμένη και 1 αβγό αν δεν τους θέλουμε νηστίσιμους)   φυτικό λάδι για το τηγάνισμα   Εκτέλεση Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αν το μείγμα βγει πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν βγει πολύ σφιχτό, ρίχνουμε ελάχιστο νερό. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Με ένα κουτάλι, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Βάζουμε τους κεφτέδες αραιούς, για να βγουν τραγανοί. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε με λεμόνι και τους σερβίρουμε με τζατζίκι!   psixouli-web Με την υπογραφή της Ελένης Ψυχούλη για τον Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα Λαχανικά στον ατμό!