Μπουκίτσες με παντζάρι και τζατζίκι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση
  1. Στο μπλέντερ, βάλτε τα παντζάρια, το σκόρδο,το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Κόψτε κάθε φύλλο πίτας κάθετα σε 3 κομμάτια. Αλείψτε το κάθε κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε 2 κουταλάκια του μείγματος με το παντζάρι στην κάθε λωρίδα. Τυλίξτε τα σε μπουκιές και τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος.
  3. Αλείψτε την κάθε μπουκιά με λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 18-20 λεπτά.
  4. Ενώ ψήνονται οι μπουκιές , φτιάξτε τo συνοδευτικό dip.
  5. Ανακατέψτε το γιαούρτι,το ταχίνι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
  6. Διακοσμήστε το dip με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε με τις μπουκίτσες.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • 2 Συσκευασίες παντζάρι στον ατμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένα
  • 1 γιαούρτι
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 7 φύλλα πίτας
  • 75γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για το Dip
  • Ένα γιαούρτι
  • Δύο κουταλιές ταχίνι
  • Μισό λεμόνι στυμένο