Μπιφτέκια με Παντζάρι, Φέτα και Μανιτάρια
- Τρίβετε το παντζάρι και τα καρότα σε χοντρό τρίφτη, και το παξιμάδι στο χέρι ή σε γουδί.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά, εκτός της φέτας.
- Αφήνετε το μείγμα για 15 λεπτά.
- Πλάθετε τα μπιφτέκια (6-8 περίπου) κρύβοντας μέσα τους λεπτές φέτες τυριού φέτα .
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
Παντζάρι στον Ατμό
Υλικά- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 παντζάρια στον Ατμό
- 2 μεσαία καρότα
- 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο
- 1 παξιμάδι κρητικό μεγάλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι καφέ γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια φέτα
- πιπέρι
- αλάτι