Μακαρονάδα με κολοκύθα στον ατμό με σπανάκι και τριμμένα καρύδια.

Εκτέλεση
  • Επικαλύψτε τα κολοκυθάκια σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοποιήστε. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο 225º C για περίπου 40-50 λεπτά, έως ότου η κολοκύθα να μαλακώσει και να γίνει ελαφρά καραμελωμένη.
  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τρίψτε το σκόρδο απαλά σε χαμηλή μέση θερμότητα, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Προσθέστε τον μαϊντανό και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό ή δύο ανακατεύοντας συχνά.
  • Βράστε τα μακαρόνια σας κανονικά παράλληλα με το σπανάκι
  • Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό μαζί με τα καραμελωμένα κολοκυθάκια
  • Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια και το σπανάκι στο με τα κολοκυθάκια το σκόρδο και τον μαϊντανό σε ένα πιάτο. Βάλτε χυμού λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε από επάνω τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 200 γραμμάρια 3 κουταλιές της σούπας / 45 ml ελαιολάδου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 1 Συσκευασία κολοκύθα στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή" , κομμένη σε κύβους
  • περίπου 100 g σπανάκι
  • ½ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ λεμόνι, φλούδα και χυμό
  • Αλάτι και πιπέρι για παραπάνω γεύση
  • 30 γρ καρύδια, ψιλοκομμένα