Κολοκυθόπιτα Αλμυρή

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το πλιγούρι για να ρουφήξει τα υγρά.
  3. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά .
  6. Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα και λαδώνουμε κάθε φύλο.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
  8. Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες (με ελαιόλαδο)
  • 2 συσκευασίες κολοκύθα στον ατμό κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • 3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 3 αυγά
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  tip-iconTIP Ανάλογα με το πόσο λαδερή σας αρέσει να είναι  η πίτα σας, αλείψτε ανάλογα και τα φύλλα κατά την συναρμολόγηση.