Καλοκαιρινή σαλάτα με Ψητά λαχανικά και καλαμπόκι από την food blogger EatYourselfGreek
1. Προετοιμάστε το γκριλ ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
2. Αλείψτε τα καλαμπόκια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο. Ψήνουμε τα καλαμπόκια για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις κρυώσουν λίγο, τοποθετήστε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσετε μόνο τον καρπό.
3. Αλατίζουμε ελαφρά τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και αλείφουμε με λάδι.
4. Ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι αν ροδίσουν.
5. Για το ντρέσινγκ, τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί τελείως.
6. Σερβίρουμε όλα τα ψητά λαχανικά, με το καλαμπόκι, τον κομμένο δυόσμο και το ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
Καλαμπόκι ελληνικό
Υλικά- 1 συσκευασία καλαμπόκι Αγρόκηπος Χαλβατζή
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμου
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουτ. Σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. Σούπας μέλι
- 1 κουτ. Γλυκού Βαλσάμικο ξύδι
- 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
- 6 κουτ. Σούπας ηλιέλαιο
- Αλατοπίπερο ανάλογα με τη γεύση