Γλυκές Μπάλες Κολοκύθας με Χουρμάδες

- Βάλτε τους χουρμάδες να μουλιάσουν σε νερό, για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τους.
- Βάλτε την βρώμη, τα πεκάν, τον πουρέ κολοκύθας , τους σπόρους Chia , το σιρόπι σοκολάτας, την κανέλα , την βανίλια και το αλάτι, στο multi. Αναμείξτε τα, έτσι ώστε η βρώμη και τα πεκάν, να είναι σε μικρά κομμάτια αλλά όχι τελείως αλεσμένα. Σε αυτό το στάδιο δοκιμάστε το και προσθέστε περισσότερο σιρόπι σοκολάτας, εάν θέλετε πιο έντονη, γλυκιά γεύση.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα μπωλ και αφήστε το στην κατάψυξη, τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Με ένα κουτάλι της σούπας, σαν μεζούρα, πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα και πλάστε με τα χέρια σας, μπαλάκια.
- Είναι έτοιμα! Τα αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.
- Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 100 γρ. Χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. Βρώμη
- 85 γρ. Σπόρους Chia
- 32 γραμ. Πεκάν
- 85 γρ. Κολοκύθα στον Ατμό, πουρέ
- 20 γρ. σιρόπι σοκολάτας
- 5 γρ. Κανέλα
- 1 τεμ. Βανίλια
- 2 γρ. Αλάτι
