bigstock-Chef-Cooking-3008613dfgsdg
Κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά!
Μάιος 22, 2017
MAR_0955
Ροδάκινο,ένας φυσικός θησαυρός διατροφής
Ιούνιος 15, 2017

Φρούτα και Λαχανικά Ιουνίου

478809909

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που «σνομπάρουμε» τα λαχανικά με ρίζες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για να απολαύσουμε τα ζουμερά και δροσιστικά φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα, που επιπλέον, κάνουν καλό στην υγεία μας.
Όσο πιο ζεστός γίνεται ο καιρός, τόσο πιο πολύ αναζητάμε δροσιστικές και νόστιμες τροφές. Η φύση έχει προνοήσει για αυτό και υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας για κάτι λαχταριστό και ταυτόχρονα υγιεινό.
Δείτε πέντε φρούτα και λαχανικά που αποτελούν υπερτροφές και «δροσίζουν» το καλοκαιρινό μας τραπέζι…
Κεράσια
Αυτό το νόστιμο και δροσερό φρούτο, εκτός του ότι έχει αντιοξειδωτική δράση και λίγες θερμίδες, προσφέρει και μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης της ανάκαμψης του οργανισμού μετά την άσκηση, τη βοήθεια στον ύπνο και την προστασία της καρδιάς. Ορισμένες από τις «δυνάμεις» των κερασιών προέρχονται από το λυκοπένιο, μια ένωση που βρίσκεται και στις ντομάτες. Μια μερίδα κερασιών, αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C. Φυσικά μπορείτε να τα δοκιμάσετε ωμά, αλλά πέρα από αυτό μπορείτε να τα «στύψετε» για και να πιείτε το χυμό τους. Προσθέτουν φυσική γεύση σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό και είναι επίσης ιδανικά, αποξηραμένα σε δημητριακά ή πλιγούρι.
Αγγούρι
Αποτελούμενο κατά 96% από νερό, είναι από τις τροφές με τη μεγαλύτερη ενυδατική δύναμη. Το αγγούρι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K καθώς και σε μαγνήσιο και κάλιο. Και όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες.Εκτός από τις σαλάτες και τα σάντουιτς, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φέτες από αγγούρι για την αγαπημένη σας γαρνιτούρα. Το καλοκαίρι μπορούν επίσης να φτιάξουν μια τέλεια σούπα όταν μαγειρεύονται με κρεμμύδι και μπαχαρικά και μπορούν να πολτοποιηθούν με αβοκάντο και γιαούρτι.
Μπάμιες
Μπορεί να μην είναι και το πιο αγαπητό λαχανικό, αλλά οι μπάμιες αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών A, B6, C και K και επιπλέον ασβεστίου και μαγνησίου.Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τις μπάμιες είναι σε σούπα, ακόμη και σε κρύες σούπες για το καλοκαίρι και ψητές στο φούρνο. Δοκιμάστε επίσης να τις ψήσετε με κάποια ινδικά μπαχαρικά όπως το κύμινο ή να τις κόψετε κατά μήκος και να τις ψήσετε με ελαιόλαδο.
Παπάγια
Αν και αυτό το τροπικό φρούτο δεν ευδοκιμεί στη χώρα μας, μπορείτε να το βρείτε στα super markets και η περίοδος… αιχμής του ξεκινά στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι γεμάτο βιταμίνες και ένα μόνο φρούτο, μπορεί να περιέχει σχεδόν το 70% της συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης Α και τρεις φορές της βιταμίνης C. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών και καλίου και περιέχει μερικά από τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε άλλα πορτοκαλί και κίτρινα τρόφιμα όπως οι γλυκοπατάτες, που προσφέρουν οφέλη στο δέρμα και το ανοσοποιητικό σύστημα.Ρίξτε μερικά κομμάτια στη φρουτοσαλάτα σας μαζί με ανανά ή μάνγκο και αβοκάντο. Η παπάγια μπορεί επίσης να αναμιχθεί σε πουρέ ή να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα.
Δαμάσκηνα
Συγγενικά φρούτα των ροδάκινων και των κερασιών, τα δαμάσκηνα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες A, C και K, καθώς και σε φυτικές ίνες. Η σκούρα απόχρωσή τους, σηματοδοτεί καρδιαγγειακά οφέλη και άλλα για τον εγκέφαλο και την καρδιά.Είναι ιδανικά φρούτα για να τα απολαύσετε ολόκληρα ή σε φρουτοσαλάτα. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε σάλτσα για να συνοδεύσετε κοτόπουλο ή φρέσκα ψάρια. Τέλος, μπορείτε να τα κόψετε στα τέσσερα και να τα προσθέσετε σε… σουβλάκια φρούτων.

 

Αναδημοσίευση από clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *