Σαλάτα Φακόρυζο

Εκτέλεση Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι, την δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την φωτιά. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Λίγο πριν βγάλετε το ρύζι από την φωτιά, προσθέτετε τις φακές και ανακατεύετε για 2 περίπου λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά είστε έτοιμη για σερβίρισμα! ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Φακές Ελληνικές

Υλικά
  • 1 συσκευασία φακές στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
  • 2 κούπες ρύζι
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • κανέλλα τριμμένη
  • τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι