Enchiladas Με Λαχανικά από το foodblog Cookandfeed

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και μετά κλείνουμε το μάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το ρύζι και 3/4 του φλιτζανιού από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Βάζουμε και το παντζάρι, τον κόλιανδρο, τα μισά τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ανάβουμε το φούρνο στους 200β. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις τορτίγιες και τις ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν. Βάζουμε σε κάθε τορτίγια 2-3 κουταλιές από το μίγμα μας και τις τυλίγουμε λίγο από τα πλάγια και μετά σε ρολό. Σε ένα ταψί απλώνουμε τη μισή από την υπόλοιπη σάλτσα και βάζουμε τις τορτίγιες με το άνοιγμα προς τα κάτω. Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το τυρί.   Gallery Συνταγής    ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον Ατμό

Υλικά
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ πάστα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/8 κ.γλ. σκόνη τσίλι
  • 1/2κ.γλ κύμινο
  • 1/2 κ.γλ σκόνη σκόρδο
  • 1/4 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ.γλ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ ξύδι
  • 1/8κ.γλ κόκκινο πιπέρι
  • για τη γέμιση
  • 250 γρ παντζάρι αγρόκηπος Χαλβατζή κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ σπόρια από καλαμπόκι αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 8 τορτίγιες
tip-iconTIP Εγώ χρησιμοποίησα κονσέρβα κόκκινα φασόλια. Τα σουρώνω και τα ξεπλένω πριν τα χρησιμοποιήσω. Το φαγητό είναι το ίδιο νόστιμο χωρίς τυρί. Οπότε γίνεται και ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο.