IMG_2327
Νέα Σοδειά Καλαμπόκι στον Ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
Ιούλιος 9, 2018
Untitled-1200x675
Kαλοκαιρινά φρούτα με Ροδάκινο Ημαθίας και πόσο ζωντάνια δίνει στον οργανισμό μας
Σεπτέμβριος 5, 2018

Eυεξία και διατροφή με φρούτα του καλοκαιριού

untitled-1200x675

Το καλοκαίρι χαιρόμαστε την νοστιμιά των φρούτων χωρίς ενδοιασμούς. Μπορεί στη θάλασσα να παίρνετε μαζί σας απλά ένα κομμάτι φρούτο. Είναι σίγουρα το καλύτερο τονωτικό αφού προσφέρει στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση που τόσο χρειαζόμαστε το καλοκαίρι. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πεινασμένοι και λαχταράτε ένα υπέροχο κομμάτι φρούτων, δημιουργήστε κάτι καινούργιο! Τα φρούτα μπορούν να κάνουν τα γεύματα σας απλά καταπληκτικά.

Ενώ είναι πραγματικά υπέροχο ότι τα φρούτα προσφέρουν οφέλη όπως βήτα-καροτίνη, φυτοθρεπτικά συστατικά, κάλιο, βιταμίνες και πολλά άλλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πειραματιστείτε στην κουζίνα μαζί τους! Και τα φρούτα συμπληρώνουν μια μεγάλη ποικιλία από άλλα τρόφιμα. Εδώ είναι τρεις τρόποι με φρούτα:
|
• Ψητά φρούτα: Όταν ψήνονται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία, τα φρούτα παραμένουν υγρά. Τοποθετήστε κομμένα ή τεμαχισμένα φρούτα σε ένα λαδωμένο πιάτο ψησίματος και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με κανέλα, μοσχοκάρυδο και φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 με 60 λεπτά ανάλογα με τη σταθερότητα του καρπού.
• Παγωμένα. Αντί να πάρετε ένα παγωτό υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, γίνεται δημιουργικοί αυτό το καλοκαίρι και φτιάξτε τα δικά σας ξυλάκια με κατεψυγμένα φρούτα. Είναι απλό να φτιαχτούν, και τόσο τα ξυλάκια όσο και τα καλούπια popsicle μπορούν να βρεθούν σε πολλά καταστήματα.
• Ψημένα. Όταν τα φρούτα ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία, η φυσική ζάχαρη που περιέχουν καραμελώνει. Αυτό συμπυκνώνει την γεύση τους και προσφέρει μια πραγματικά ευχάριστη γαστριμαργική εμπειρία. Τοποθετήστε φρέσκα φρούτα στην κορυφή μιας μπάλας παγωτού χαμηλών λιπαρών για ένα νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Φρούτα που είναι εξαιρετικά για τη σχάρα περιλαμβάνουν: μάνγκο, ροδάκινο και ανανά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *