Να μαγειρέψουμε τα λαχανικά στον ατμό ή βραστά;
Δεκέμβριος 3, 2016
10+2 οδηγίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Δεκέμβριος 4, 2016

Νέα δεδομένα για τα οφέλη της κατανάλωσης φρούτων

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, δείχνει πως η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, ερευνητές από την Κίνα συγκέντρωσαν δεδομένα από περισσότερους από 500.000 ενήλικες ηλικίας 30-79 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, οι οποίοι δεν ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να καταγράψουν το είδος και την ποσότητα των φρούτων που κατανάλωναν καθημερινά, ενώ παράλληλα, η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την κατάσταση της υγείας τους για συνολικό διάστημα 7 ετών.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν πως όσοι κατανάλωναν καθημερινά φρέσκα φρούτα είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης αίματος, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν φρούτα σπάνια ή καθόλου. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση 100 γραμμαρίων φρέσκων φρούτων βρέθηκε να συνδέεται με 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ο σχεδιασμός της μελέτης δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μείωση του κινδύνου οφείλεται αποκλειστικά στην κατανάλωση φρούτων, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει συσχέτιση. Τέλος, εκτιμά πως με βάση την παρατηρούμενη συσχέτιση, η ευρεία κατανάλωση φρέσκων φρούτων στην Κίνα θα μπορούσε ενδεχομένως να «προλάβει» 200.000 θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια το χρόνο και ίσως ακόμη περισσότερες περιπτώσεις εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *