Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι

- Βάζουμε τα Παντζάρια στον Ατμό, στο Multi και τα κάνουμε πολτό.
 - Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
 - Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
 - Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε φαρδιές λωρίδες
 - Κατόπιν κόβουμε στην μέση κάθε μια λωρίδα και την διπλώνουμε τη λωρίδα
 - Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα ζυμαρικά.
 - Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια και τα αφήνουμενα στεγνώσουν 1 ώρα περίπου.
 - Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
 - Σουρώνουμε καλά τα ζυμαρικά και βάζουμε μια κουταλιά λάδι για να τα τσιγαρίσουμε.
 
Παντζάρι στον Ατμό
Υλικά- 2 συσκευασίες Παντζάρια στον Ατμό
 - 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
 - 1-2 αυγά
 - 1 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 

	




