Πουτίγκα Καλαμποκιού από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

- Τοποθετούμε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσουμε μόνο τον καρπό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
 - Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
 - Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
 - Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
 - Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, το ½ τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
 - Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
 - Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά .
 
Καλαμπόκι ελληνικό
Υλικά- 4 καλαμπόκια (800 γρ.) στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
 - ελαιόλαδο, για άλειμμα
 - 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
 - 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 1½ κ.γ. αλάτι
 - ¼ κ.γ. πάπρικα
 - 4 αβγά
 - 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
 - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
 - ½ κ.γ. πιπέρι
 - 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
 - 100 γρ. τυρί cheddar
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
 

	




