5 έξυπνα μαγειρικά Tips για την κουζίνα σας!
1) Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε.
Μετά το μαγείρεμα του κρέατος αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε. Με τον τρόπο αυτό το κρέας διατηρεί ατόφιους τους χυμούς του. Το κρέας σας έτσι θα έχει υπέροχη γεύση, και θα παραμείνει ζουμερό.
2) Θερμάνετε την σπάτουλά σας για να μην σας κολλήσουν τα αυγά
Εάν έχετε μεταλλική σπάτουλα τότε το τρικ είναι απλό, θερμάνετε την σπάτουλα στο μάτι της κουζίνας έτσι ώστε να μην κολλήσουν τα αυγά και να μην διαλυθούν όταν τα βάζετε στο τηγάνι.
3) Φρέσκα Βότανα και μυρωδικά σε παγάκι ελαιόλαδου
Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα .Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα ξανά χρειαστείτε μυρωδικά, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ'την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσσονται στο λάδι.
4) Το μυστικό για τέλεια αβγά scrambled
Αν σας αρέσει να τρώτε αβγά scrambled για brunch η πρωινό τότε υπάρχει τρόπος να απογειώσετε τη γεύση τους. Αντί να προσθέσετε γάλα στα χτυπημένα αβγά( πριν τα ρίξετε στο τηγάνι), δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το γάλα με τυρί cottage . Αυτό θα κάνει τα αυγά σας ακόμη πιο γευστικά
5) Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι
Όταν τηγανίζετε είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την μεγάλη συσσώρευση υλικών στο τηγάνι . Τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες, όταν μαγειρεύονται και είναι πολλά μαζί, θα ατιμαστούν αντί να τηγανιστούν.