2
Εύκολες ασκήσεις ενδυνάμωσης για το σπίτι
Μάιος 6, 2019
2
Το Smoothie παντζαριού και οι ευεργετικές επιδράσεις του.
Ιούνιος 5, 2019

5 έξυπνα μαγειρικά Tips για την κουζίνα σας!

2

1) Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε.

Μετά το μαγείρεμα του κρέατος αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε. Με τον τρόπο αυτό  το κρέας διατηρεί ατόφιους τους χυμούς του. Το κρέας σας έτσι θα έχει υπέροχη γεύση, και θα παραμείνει ζουμερό.

 

2)   Θερμάνετε την σπάτουλά σας για να μην σας κολλήσουν τα αυγά

Εάν έχετε μεταλλική σπάτουλα τότε το τρικ είναι απλό, θερμάνετε την σπάτουλα στο μάτι της κουζίνας έτσι ώστε να μην κολλήσουν τα αυγά και να μην διαλυθούν όταν τα βάζετε στο τηγάνι.

 

3) Φρέσκα Βότανα και μυρωδικά σε παγάκι ελαιόλαδου

Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα .Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα ξανά χρειαστείτε μυρωδικά, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ’την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσσονται στο λάδι.

 

4) Το μυστικό για τέλεια αβγά scrambled

Αν σας αρέσει να τρώτε αβγά scrambled για brunch η πρωινό τότε υπάρχει τρόπος να απογειώσετε τη γεύση τους. Αντί να προσθέσετε γάλα στα χτυπημένα αβγά( πριν τα ρίξετε στο τηγάνι), δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το γάλα με τυρί cottage . Αυτό θα κάνει τα αυγά σας ακόμη πιο γευστικά

 

5) Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι

Όταν τηγανίζετε είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την μεγάλη συσσώρευση υλικών στο τηγάνι . Τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες, όταν μαγειρεύονται και είναι πολλά μαζί, θα ατιμαστούν αντί να τηγανιστούν.

2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Comments are closed.