3f8ed34eb3fb698f83fa568bae277f488813c1b4
Τα καλοκαιρινά φρούτα στην διατροφή μας
Ιούλιος 14, 2020
pumpkin-header
Νέα σοδειά Κολοκύθας στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
Σεπτέμβριος 22, 2020

5 Εύκολα Tips για την κουζίνα σας!

woman in kitchen-1200X480

1.Τηγανητά αυγά

Για να τηγανίσουμε αυγό με λίγο λάδι και μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιούμε ένα μικρό, καλό αντικολλητικό τηγάνι. Το βάζουμε στη φωτιά μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και κουνάμε το τηγάνι να απλώσει. Σπάμε το αυγό ή τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο λάδι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι (διαφανές καλύτερα για να βλέπουμε τι γίνεται μέσα) χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει λευκό το ασπράδι..

2.Μακαρόνια

Για να φτιάξουμε μακαρόνια βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό για κάθε 100 γρ. ζυμαρικό που θέλουμε να φτιάξουμε. Συμβουλευόμαστε τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος από τη συσκευασία. Αλατίζουμε γενναία το νερό όταν πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε στην αρχή με πιρούνα για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια και βράζουμε στον επιθυμητό χρόνο. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν για να το χρησιμοποιήσουμε, αν θελήσουμε να τα δέσουμε με μια σάλτσα. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεβγάλουμε με κρύο νερό, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ή με λίγο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

3.Σάλτσα ντομάτας

Για να φτιάξουμε εύκολα σάλτσα ντομάτας για κάθε χρήση πλένουμε καλά 500 γρ. φρέσκες ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση- αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ. Ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας ή το περιεχόμενο της κονσέρβας σε μικρή κατσαρόλα μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει. Στο τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και αρωματίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικού.

4.Αν πέσει πολύ πιπέρι στο φαγητό

Αν είναι με λευκή σάλτσα προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, λάιμ ή ξίδι και λίγη ζάχαρη ή γιαούρτι. Αν είναι κοκκινιστό προσθέτουμε ξυσμένη ντομάτα και το βράζουμε λίγο ακόμα.

5.Τέλεια μπριζόλα

Μην την ψήσεις κατευθείαν μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο. Άφησέ την για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ψηθεί ομοιόμορφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούλιος 23, 2021
23_07_21 - agrokipos

Ορθή Γεωργική Πρακτική: Η σύγχρονη «Βίβλος» του Παραγωγού

Ο  Αγρόκηπος Χαλβατζή, διατηρώντας σταθερές τις αξίες που πρεσβεύει, έχει θέσει ως βασικό άξονα της στρατηγικής της τη διάθεση στην αγορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζει την εφαρμογή των μεθόδων της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής κατά την παραγωγή, […]
Ιανουάριος 20, 2021
1200x480-Blog-Food-Trend

Τα Food Trends της νέας χρονιάς

Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο αποφασίζονται οι νέες διατροφικές τάσεις, συναρτήσει πάντα των αναγκών που έχουν προκύψει από την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 σφραγίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το […]
Ιανουάριος 18, 2021
AGROKIPOS 1200x480-Blog-VRAVEIO

Με 2 χρυσά αστέρια το Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το International Taste Institute των Βρυξελών

Μία νέα διάκριση προστίθεται στη Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ H Χαλβατζής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την βράβευση με 2 Αστέρια του προϊόντος Παντζάρι στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών. Η πολύχρονη συντονισμένη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *