4 Χρήσιμα Μαγειρικά Tips’n Tricks για εσάς και την κουζίνα σας!
- Θυμηθείτε ότι το οξύ, ο χυμός λεμονιού και το ξίδι ενισχύει τις γεύσεις και κάνει το φαγητό πιο γευστικό O χυμός λεμονιού και το ξίδι είναι ένα μυστικό όπλο που κάνει σχεδόν όλα τα φαγητά νοστιμότερα (Κοτόπουλο, σολομός, λαχανικά, όσπρια – και ο κατάλογος συνεχίζεται). Μην διστάσετε να προσθέσετε λεμόνι ή ξίδι αν θέλετε να πετύχετε εντονότερη γεύση
- Κρατήστε τα λαχανικά σας «ζωντανά» μετά την κοπή, αποθηκεύοντάς τα σε κρύο νερό. Αν κόβετε πατάτες αλλά δεν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως, βουτήξτε τις κομμένες πατάτες σε κρύο νερό ώστε να αποτρέψετε το «καφετί χρώμα» που παίρνουν όταν μείνουν στο ψυγείο. Αυτή η τεχνική λειτουργεί και για άλλα φρούτα και λαχανικά όπως τα μήλα ή τα αβοκάντο – (οτιδήποτε παίρνει αυτό το χρώμα μετά την κοπή.)
- Πως να αποφύγετε να γλιστρά το ξύλο κοπής Βάλτε μια υγρή πετσέτα κάτω από το ξύλο κοπής ώστε να το κρατήσετε στη θέση του καθώς κόβετε τα πράγματα. Όχι μόνο θα κάνει το κόψιμο πιο εύκολο, αλλά θα φροντίσει επίσης να μην υπάρχουν ατυχήματα με το μαχαίρι
- Θερμάνετε τη μεταλλική σπάτουλα πριν φτιάξετε τα τηγανητά αυγά σας Εάν χρησιμοποιείτε μεταλλική σπάτουλα για να γυρίσετε τα τηγανητά αυγά σας, θερμαίνετε πρώτα το ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια, προτού προσθέσετε τα αυγά, θερμάνετε και τη σπάτουλα στο λάδι. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε ότι το αυγό σας δεν θα κολλήσει στη σπάτουλα και δεν θα διαλυθεί