Ψητή κολοκύθα με σος από ταχίνι

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα κομμάτια κολοκύθα στον ατμό αγρόκηπο χαλβατζή  και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το λάδι.
  • Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 40 λεπτά.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ βάλτε το ταχίνι, 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό, το σκόρδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το ξύδι ρυζιού και το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας, επιπλέον, νερό αν το κρίνετε απαραίτητο.
  • Μεταφέρετε την ψημένη κολοκύθα σε μία πιατέλα σεβριρίσματος και περιχύστε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.
  • Γαρνίρετε με τον κολοκυθόσπορο, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα Ελληνική

Υλικά
  • 1 συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 1/2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού
  • 3 κ. σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο