Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση
  1. Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
  3. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
  5. Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
  6. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  8. Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
  9. Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζής
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • 6 κ. σούπας ταχίνι
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • 500 gr μοσχαρίσιο κρέας (θώρακας)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι