Κεικ ρολό με κολοκύθα

Εκτέλεση Για το κέικ
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25x40.
  • Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
  • Ανοίξτε την συσκευασία κολοκύθας στον ατμό Αγρόκηπο χαλβατζή και κάντε τον πουρέ.
  • Μετά θα προσθέσετε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού σταδιακά.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
  • Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.

    Για την γέμιση

  • Σε ένα μπολ τοποθετείστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ξετυλίξτε το κέικ κολοκύθας μόλις κρυώσει, απλώστε τη γέμιση και ξανατυλίξτε.
  • Τοποθετείτε στο ρολό κέικ κολοκύθας σε μία λαδόκολλα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
  • Τυλίξτε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα και τοποθετείστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Σερβίρετε κρύο. Πριν το κόψετε, γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 2 συσκευασίες κολοκύθας στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντερ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • 225 γρ. κρέμα τυριού
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια